telefon 973126000facebook vea
oli del raig

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
  desde €
   
   
 
 

oli del raig

 

VEÁ

Durant generacions el nom de VEÁ ha representat el nivell més alt de la qualitat en el cultiu de les oliveres i l'elaboració d'excel·lents olis d'oliva Verge Extra. Aquests olis estan entre els millors del món. Són diversos els factors que es combinen per a determinar el caràcter i la qualitat d'un oli d'oliva. La varietat de l'oliva, el sòl i clima en el qual es conrea l'arbre, la cura en la recol·lecció de les olives, l'habilitat en la molturació i l'art de la barreja. Però per sobre de tot això hi ha caràcter del productor i la seva insistència en el compromís de seguir les seves pròpies normes amb la negació de qualsevol sistema que pugui disminuir la qualitat i integritat del producte final.

 
 
 
 
   
  correu
   
  facebook
 

 

 
     

Del molÍ a la taula

 

Oli del Raig

 

L'oli conegut popularment com "L'oli del raig" és molt afruitat i no es filtra, la matèria volàtil li aporta gust i textura. Extret d'olives arbequines de les terres de Sarroca de Lleida.

tv vea  

 

Fitxa
- Zona d'Origen: Les Garrigues i el Segrià
- Producció: 20.000 litres
- Tipus d'oliveres: Arbequina
- Tipus de cultiu: tradicional
- Acidesa: inferior a 0,5º, normalment 0,2º-0,3º
- Mètode d'extracció: Sistema continuo sense centrifugat
- Presentació: En caixes de 4 ampolles de 50 cl.


Compra
  Compra  
 
   
decantacio  
La decantació natural  
En l'oli no filtrat és normal que faci pòsit, ja que porta molta càrrega orgànica. L'oli no filtrat, com el vi, es conserva millor i manté totes les seves propietats característiques. Excepcionalment, per canvis de temperatura i/o pressió es pot produir un filtratge natural i l'oli pot esdevenir transparent, com un que ha estat filtrat.  

 

 

VEÁ, els pilars de la qualitat
   
fa fred

1. El Clima

Les característiques d'aquesta zona són l'aridesa del seu clima i una vegetació constituïda per arbustos i arços, amb presència d'alzines. Un sistema de profunds barrancs i torrents secs, duen fins al riu "Set" l'escassa aigua que produeix una pluviomètrica de 380 a 400 ml.
Els hiverns són freds (fins a -7 / -10 º), en aquestes condicions si no fos per la boira habitual durant aquest període, moltes de les oliveres serien danyats o possiblement moririen. Les baixes temperatures combinades amb la humitat de les boires creen gebre al voltant de l'olivera creant l'efecte "iglú". Per contra l'estiu és sec i calorós. En general el clima és prou advers com per a fer la vida impossible a les plagues que afecten tant a l'olivera com al fruit, gràcies a aquest factor l'ús d'insecticida no és habitual com en altres zones on el clima és molt més mediterrani i s'han d'utilitzar amb freqüència productes químics per a la prevenció de les plagues. Les pluges no són abundants, durant els últims anys hem tingut una mitjana de 400 litres anuals, aquest factor limita la producció de l'olivera. El fruit produït ens proporciona un oli amb una gran consistència i caràcter.

 
arbequina

2. L'Arbequina

Coneguda en tot el món per la gran qualitat de l'oli que ens proporciona. Actualment s'està plantant en les principals zones productores tant a nivell nacional com internacional. L'oliva "Arbequina" és una de les més petites, utilitzades per a produir oli d'oliva. Més arrodonida que allargada, de maduració primerenca, d'un color verd/violeta i lluent, produeix un oli finíssim.
 
collita

3. Recolecció i transport al molí

Recollida d'olives
A VEÁ tenim la infraestructura necessària per recollir olives. Diàriament, es visiten els agricultors de la zona, per poder recollir-les en les millors condicions durant la jornada.

Estat de l'oliva
S'inspecciona partida a partida per assegurar que les olives es troben en perfecte estat, és a dir, que no tenen cops ni talls, ja que això proporcionaria una entrada d'oxigen a l'oliva que acceleraria el procés de fermentació i comportaria unes greus conseqüències en la qualitat de l'oli.

Recepció
La recepció i neteja de l'oliva és un procés molt important per poder obtenir un oli d'alta qualitat, també influeix que l'oliva arribi al molí poques hores després d'haver-se recollit i en perfectes condicions.

 
eureka

4. Extracció mitjançant el sistema continu sense centrifugació

Extracció per complet en fred d'olives de la varietat Arbequina de la província de Lleida.
Prèviament a l'extracció de l'oli, el temps de batut de les olives triturades, s'ha reduït a tan sols 10 minuts; això fa que l'oli obtingut sigui molt més resistent a l'enranciment.
Tal com es feia antigament i per a evitar la centrifugació de l'oli, una vegada feta l'extracció, l'oli es passa a uns dipòsits de decantació. En aquests dipòsits és on per diferència de pesos es decanten les partícules orgàniques així com l'aigua. D'aquesta manera s'obté un oli tèrbol que es denomina "oli del raig".
Un llarg batut de la massa - olives triturades -, així com les altes temperatures durant qualsevol part del procés d'extracció, són factors que perjudiquen i resten característiques a l'oli. A Veá hem desenvolupat un sistema d'extracció propi per a evitar aquests dos factors. És un mètode basat en el sistema continuo propi sense centrifugat.

mapa
 
vea oils

Plaça Escoles s/n
25175 Sarroca de Lleida (Lleida) Spain
Tel. (34) 973 12 60 00 · Fax (34) 973 12 62 25

e-mail info@olidelraig.com

   

TEL +34 93 804 92 79 | info@olidelraig.com | Igualada